ZONNIG SHANTY-OPTREDEN bij ZOMERCARROUSEL op donderdag 16 juli 2009

Het Strandplein, gelegen tussen boulevard en duinen aan de Katwijkse Noordzee… een prachtplek om als zeeminnend Shantykoor Skuytevaert een optreden weg te geven in de week van de Zomercarrousel van het Katwijkse Factor Welzijn.

Om kwart over zeven ’s avonds scheen de zon nog volop en hadden de zonaanbidders er moeite mee het Katwijkse strand te verlaten. Geen wonder dus dat op het terras voor de muziektent nog maar een enkel stoeltje bezet was toen het voor het Shantykoor Skuytevaert tijd was om het eerste lied in te zetten. Maar geen zorg. Bij dit mooie weer waren er ook volop flaneurs op de Boulevard en die hingen bij het horen van de eerste shantyklanken als snel in groten getale over de muur. En hoe gaat dat dan? Men ziet in de verte mensen ergens naar kijken, wordt nieuwsgierig, komt naderbij, hoort de muziek en dan loopt ook het terras op het Strandplein ineens vol met publiek.

Mingulay Boat Song 
Publiek bij Mingulay Boat songHet Shantykoor Skuytevaert was lekker op dreef onder leiding van oud- en nu, wegens vakantie van Jan volbeda, weer invallend dirigent Kees Hoek. De Zuiderzee, Sierra Madre del Sur, Tabé Ouwe Reus… allemaal heerlijke luister- en meedeinliederen; het publiek zat duidelijk te genieten. Maar ledigheid is des duivels oorkussen, dus er moest ook ‘gewerkt’ worden. Shantyspeaker Rokus Hassefras riep de toehoorders dan ook op om te gaan staan en het koor mee te helpen de zeilen aan te trekken om het schip op koers naar thuishaven Mingulay te leggen. Daar werd graag gehoor aan gegeven en natuurlijk verhoogt een dergelijke interactie de sfeer. Vanzelfsprekend ontbrak daarna Het Kleine Café aan de Haven als echte meezinger niet en werd het optreden afgesloten met het ook al tot meedoen uitnodigende Zeeroverslied, waarbij uit veler kelen het Ay Ay Jippie Jippie Jee klonk.

Een heel gezellig optreden, waarna het shantykoor een lekker opgewarmd publiek achterliet voor de volgende act, de Ierse Folkband Old Firm.                  Klik hier voor meer foto’s