ZOMERSTOP woensdag 8-7-2009 INGELUID met GEZELLIGE OPEN OEFENAVOND

Siem met zijn mega palingvangstHet was in de Blauwe Schuur ook altijd gezellig, die laatste oefenavond voor de zomerstop, maar door de grote ruimte toch wat minder intiem. Dit jaar besloot het bestuur van het Shantykoor deze avond, waarop ook alle aanhang welkom is, eens in de Soos te houden waar normaal ook wordt geoefend. Er is een goede akoestiek, het is dan niet nodig de hele muziekinstallatie op te bouwden, en de Soos is er natuurlijk beter op afgestemd.

Een behoorlijke opkomst van zowel koorleden als belangstellenden, meest ‘in de vorm van’ wederhelften en nageslacht. En ook fijn dat Kees en Joke Houwaard er waren. Het koor, waaronder enkele gastzangers uit Warmond, maakte indruk. Onder leiding van Jan Volbeda werd o.a. De Zuiderzee krachtig en vast gezongen en verrassend was bijvoorbeeld het lied van het drankschip dat naar de kelder gaat. De mannen hebben er onder leiding van de de opvolger van dirigent Kees Hoek weer van alles bijgeleerd zo bleek. Kees Hoek was er zelf trouwens ook. Natuurlijk omdat hij er na vijf jaar zwaaien gewoon nog bij hoort, maar ook om er weer even in te komen. Op donderdag 16 juli neemt hij namelijk de dirigentenhonneurs voor Jan Volbeda waar bij het optreden tijdens de Zomercaroussel op het Strandplein. Daarom nam hij op deze avond ook nog voor een paar nummers het stokje ter hand.

Jarig

Dank De dames van de catering
Er werd in kleine groepjes nog een beetje doorgemusiceerd, terwijl anderen een plekje aan de bar zochten en in gesprek raakten. Dat dit allemaal zo soepeltjes en ontspannen kon verlopen is te danken aan vrijwilligers op allerlei gebied, zoals Coby en Atie die de bar beheerden, Willem die voor de op- en afbouw zorgde, Siem die een paling van 1350 gram/89 cm ving en deze gerookt en wel beschikbaar stelde (zie foto) voor de hapjes, Kees die kibbeling bakte, dames (zie foto) die toostjes klaarmaakten en rondbrachten en zo nog wel wat mensen. Namens de aanwezigen al deze mensen bedankt voor een mooie afsluiting van het eerste deel van het Shantyjaar. Op woensdag 2 september 2009 starten de trainingsavonden weer.

Klik hier voor de foto’s. (De foto’s gemaakt door Coby van Duyn volgen wanneer zij terug is van vakantie)


Intussen stond er steeds iemand op de uitkijk. De die dag jarige voorzitter Huig van der Plas moest nog arriveren en men stond op scherp om hem, zodra hij een voet binnen zette, het ‘Lang zal die leven’ toe te zingen. Hij liet nogal op zich wachten. Er werd al gekucht ten teken dat de kelen begonnen uit te drogen. Maar gelukkig was zijn timing goed want net voor de pauze kon dit verjaardagsonderdeel worden afgerond. Felicitaties van iedereen en Huig trakteerde op een biertje. Dat was ook het sein voor de dames van de hapjes om rond te gaan met toostjes zalm en paling en later waren er heerlijke gebakken kibbelingetjes.