ZINGEN bij ZEEHOS en bij PRIJSUITREIKING NK KLEINBOOTVISSEN

Zeehosbewoners genieten van ShantyOp zaterdag 17 mei was het Skuytevaert Shantykoor dubbel geboekt. Eerst zingen op het Zeehos ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan en aan het eind van de dag bij de prijsuitreiking van het Nederlands Kampioenschap Kleinbootvissen in de Blauwe Schuur.

Die dubbele boeking kwam voort uit het feit dat het NK Kleinbootvissen een week was uitgesteld van 10 naar 17 mei i.v.m. het overlijden van een van Skuytevaerts vissers, Ron Dofferhoff. Van dat uitstel maakte het Shantykoor geen probleem, al had dit wel tot gevolg dat een aantal vissers die ook Shantykoorlid zijn nu niet mee konden zingen in het Zeehos. Gelukkig kwam een aantal zangers van het Schippertjeskoor uit Warmond de gelederen versterken zodat er toch een min of meer volledig koor op het podium stond. Leuk, deze uitwisseling van zangers. Eerder hadden ook een paar Skuytevaert Shantykoorleden op hun beurt het Schippertjeskoor aangevuld bij een optreden.

 

Zeehos Om kwart over één stond het Shantykoor in wit T-shirt en blauwe spijkerbroek klaar om te beginnen in de zaal van een van de paviljoenen van het Zeehospitium. Ietsje te vroeg want de bewoners zaten nog aan de lunch. Toen die echter de eerste klanken hoorden, was het toetje snel op en verschenen zij nog sneller met de rolstoel in de zaal. Shantyliederen zijn meezingliederen en voor zover mogelijk zongen bewoners en begeleiders enthousiast mee. En wie niet kon zingen klapte of deinde wel mee (heel toepasselijk). Met goede akoestiek, een heel gezellige sfeer, een biertje in de pauze voor de droge kelen en een publiek dat er zin in had, was het een heel geslaagde middag. Zeker omdat er ook nog een visje voor de bewoners werd gebakken door de Skuytevaertvissers.

Blauwe Schuur Daarna was het voor het Shantykoor opbreken en door naar de Blauwe Schuur van Skuytevaert om daar te zingen bij de prijsuitreiking van het Nederlands Kampioenschap Bootvissen. Kampioen waren de Skuytevaertvissers niet geworden, maar met Jan Klink en Hugo van Rhijn op een derde plaats (met 16,630kg) in dit sterke vissersveld, redde de vereniging toch netjes de eer. En al helemaal toen bleek dat Skuytevaert ook nog eens tweede was geworden in de Joon-competitie voor de beste vereniging. Met 58,125 niet slecht gedaan. Het Skuytevaert Shantykoor werd hier weer aangevuld met de nu uitgeviste vissers en zong met net zoveel plezier als ’s middags op het Zeehos een flink aantal lekkere meezingers, wat door de aanwezigen duidelijk gewaardeerd werd. (zie fotogalerij)