Open Trainingsavond 25-6-2008 onverwacht Feestelijk

Zwaaibaas Kees 50 jaar getrouwd met Greetje, Kees Duif jarig(59), Kees Houwaard net getrouwd met Joke, Siem 45 jaar getrouwd met Cootje en Mart opa geworden… en dat allemaal op de open trainingsavond van het Skuytevaert Shantykoor in de Blauwe Schuur op woensdag 25 juni 2008. Willem Schonenberg sprak de feestvarkens toe en er waren bloemen en een flesje voor Greetje en Kees uit handen van voorzitter Huig, want alleen van hen was op voorhand bekend dat er iets te vieren viel. Daar had Kees’ dochter Judith voor gezorgd, die met de rest van Kees’ gezin ook aanwezig was. Maar het ‘lang zal ze leven’ dat het koor vervolgens zong was natuurlijk wel van harte bedoeld voor álle toegesprokenen.  

Dit alles gebeurde na de pauze. Voor de pauze werd er gewoon getraind al zou je dat niet zeggen, want alle liedjes die het koor zong kwamen er zonder haperen en vol overtuiging uit. Het was meer een concert, wat door de meegekomen aanhang zeer gewaardeerd werd. Lekker meezingen met Molly Malone, The Mingulay Boat Song of ernstig luisteren naar Duizend Mijlen, een lied dat verhaalt over de verwoestingen die wind en water ook kunnen aanrichten. Maar dan weer heerlijk meedeinen met I am Sailing om dan vlak voor de pauze af te sluiten met het paradijselijke Bora Bora. 

Tijd om de kelen te smeren en voor het daartoe benodigde vocht zorgden Coby van Duyn en Atie Kromhout achter de tap. Een gezellig receptiesfeertje hing er al en toen moest de felicitatietoespraak nog komen. Voor zwaaibaas Kees zou het, nu hij 70 is, eigenlijk ook zijn afzwaaiavond zijn. Een nieuwe dirigent is echter nog niet gevonden en gelukkig wil Kees zolang nog wel aanblijven. Na de mooie woorden van Willem, betrad Kees het zwaaigestoelte weer voor het tweede deel van de avond en voor de gelegenheid mocht hij zélf kiezen wat er gezongen zou worden (doet hij anders nóóit…). Zijn eerste verzoek was het mooie Droomland, het lijflied van Harry die helaas niet aanwezig was. Ook zonder Harry waren de emoties echter merkbaar onder de zangers én onder het publiek. Het volgende verzoek was van Greetje, namelijk Sierra Madre del Sur, eveneens een lied van verlangen. Zo werd het een mooie ‘tweede helft’. Daarna werd het nog gezelliger dan het in de pauze al was geweest en waren er heerlijke haringen en door Piet van Duyvenbode gebakken visjes die iedereen zich goed liet smaken.  

Het oefenen van het Shantykoor zit er even op; het is vakantie. In die vakantie zijn er nog wel drie optredens. Zaterdag 28 juni bij Buurtvereniging Oostdorp in Wassenaar, vrijdag 1 augustus tijdens de Feestweek bij Skuytevaert en op 16 augustus voor de Duitse delegatie uit Siegen op het Vuurtorenplein. De trainingsavonden beginnen weer op woensdag 3 september en dan kan er nog net even ingezongen worden voor het optreden op zaterdag 6 september bij het NK Palingroken in Kortenhoef.

Het Shantykoor Skuytevaert wenst u een zonnige zomer  (zie fotogalerij)