Zaterdag 6 september: Optreden bij NK Palingroken Kortenhoef

 Op zaterdag 6 september vindt in Kortenhoef voor de 15e keer het NK Palingroken plaats. Een evenement waaraan al sinds jaar en dag een flink aantal Skuytevaertvissers deelneemt. Veel van die Skuytevaerders zijn ook lid van het Skuytevaert Shantykoor en zo kwam het dat ook het Shantykoor alweer een aantal jaren deel uitmaakt van de activiteiten rondom dit NK.

Het optreden vindt tussen 13.00-15.00 uur plaats op het centraal gelegen schoolplein dat voor de gelegenheid als feestterrein is ingericht met een grote tent, kraampjes, bars en een gezellig terras. Behalve het Skuytevaert Shantykoor treedt ook het Visserskoor De Aalzangers uit Harderwijk op. En natuurlijk wordt er tussendoor informeel gezongen op de dam van onze gastvrouw uit duizenden, het ‘Kortenhoefs Vrouwtje’ Ank Veen, die elk jaar weer haar huis en erf openstelt voor al die Skuytevaerders. Rond half vijf volgt de prijsuitreiking voor het palingroken in de feesttent en wie weet valt er dit jaar een Skuytevaertvisser/roker/zanger in de prijzen; het is eerder vertoond!

Een leuk evenement om aan deel te nemen, zowel voor de rokers en zangers als voor aanhang en supporters. Langs de dijk, waar de rookkasten staan opgesteld, is een braderie en bij het mooie kerkje is het rommelmarkt. Het kerkje zelf kan ook bezocht worden. Komt dus allen! Het wordt weer een gezellige dag voor iedereen in de mooie omgeving bij de Kortenhoefse plassen.

  • Met de bus. Vanaf 10.30 uur verzamelen op het parkeerterrein van het zwembad aan de Piet Heinlaan.
  • 11.00 uur vertrek naar Kortenhoef; rijtijd ca. 60 minuten.
  • Voor koorleden en muzikanten is de bus gratis.
  • Voor aanhang en supporters € 5,00.
  • Rond 18.00 uur vertrekt de bus weer richting Katwijk.
  • NB Laat i.v.m. beschikbare ruimte op tijd weten of je met de bus gaat en met hoeveel personen!  Huig van der Plas hcvdplas@xs4all.nl of 06 549 130 27
  • Tenue: blauwe spijkerbroek, wit shantykoor T-shirt en afhankelijk van het weer de blauwe polotrui. Bij slecht weer zingen we in de tent.