Gezocht: (amateur)dirigent voor Shantykoor Skuytevaert uit Katwijk aan Zee

Na 5 jaar trouwe dienst gaat de huidige dirigent van het Shantykoor Skuytevaert met welverdiend ‘pensioen’. Zaak dus om voor hem een opvolger te vinden. 

Het koor
Professionele uitstraling en goed uitgerust met een eigen muziekinstallatie, maar het Skuytevaert Shantykoor ziet zichzelf vooral als gezelligheidskoor. Het repertoire bestaat dan ook uit zowel echte Shantyliederen in het Nederlands, Engels en Duits als liedjes die op andere wijze met de zee te maken hebben zoals ‘Het Kleine Café aan de Haven’ of ‘Jungen komm bald wieder’, hetgeen blijkens het altijd enthousiast meezingende publiek zeer wordt gewaardeerd bij de optredens. Die optredens vinden bijvoorbeeld plaats op Koninginnedag op de Boulevard, op Festivals, in bejaardenhuizen, op feesten en jaarlijks bij het Nederlands Kampioenschap Palingroken in Kortenhoef. Het Shantykoor Skuytevaert bestaat uit 40 zangers en beschikt gemiddeld over 3 accordeonisten en twee gitaristen. Het koor traint om de 14 dagen op woensdagavond en treedt gemiddeld één maal per maand op; afhankelijk van de gelegenheid in volledige of gedeeltelijke bezetting. 

Profiel dirigent
De gezochte dirigent dient te beschikken over een gezellige inslag, aangezien het koor ontspanning en gezelligheid als uitgangspunten heeft. Daarnaast natuurlijk ook over muzikaal inzicht, overwicht en overzicht. Er wordt gewerkt in overleg met een 4-koppig bestuur dat deel uitmaakt van het koor. Van de dirigent wordt verwacht dat hij ook bij optredens aanwezig is.  

Interesse?
Voor informatie mailt of belt u voorzitter Huig van der Plas hcvdplas@xs4all.nl of  0714029895 – 0654913027. Kijk ook op de website: www.shantyskuytevaert.nl