Tweekorenfestival met 60 jaar getrouwde gitarist

Tijdens het Tweekorenfestival op 9 augustus in de Feestweek van de Katwijkse Watersport Vereniging Skuytevaert bleek een van de muzikanten, gitarist Siem Guijt, net 60-jaar getrouwd te zijn met zijn Coby. Daar moest op gezongen worden en dat deden Zeemanskoor Skuytevaert, Shantykoor Voor de Mast en verder alle aanwezigen dan ook met een hartelijk ‘Lang zullen ze leven’. Maar verder klonken er deze middag natuurlijk vooral zeemansliederen, krachtig gezongen door de twee ervaren koren.

Als er wordt opgetreden bij de KWV Skuytevaert is dat logistiek nogal een onderneming. De locatie ligt op een flink eindje lopen over strand vanaf de laatste afloop op de Zuidboulevard. En aangezien de gemiddelde leeftijd van zangers, muzikanten en aanhang ietsje boven de middelbare leeftijd ligt, is het wel fijn dat er dan voor transport gezorgd wordt door de vereniging. U ziet het op de foto’s, dat gaat met een grote platte kar met daarop twee rijen stoelen achter een flinke trekker. Leuk tochtje langs de branding en men komt fris en fruitig aan. Behalve het koorlid dat de kar gemist had en besloot dan maar op de fiets te komen. Een gewone stadsfiets, respect!

Een ander leuk, of beter lekker, aspect van het optreden bij Zeemanskoor Skuytevaert op het strand is het gebakken visje na gedane arbeid. En daar maakten de zangers en muzikanten van Voor de Mast na hun gezellige optreden natuurlijk graag gebruik van in de baktent van visbakkers Piet, Kees en Wim. Ondertussen stelde Zeemanskoor Skuytevaert zich op het podium op voor zijn optreden en ook dat was zeer naar de smaak van het publiek. Voor hen duurde het echter wat langer voor zij aan het gebakken visje konden beginnen, omdat er na het eigen optreden nog een gezellige finale volgde met beide koren gemengd.

Al met al weer eens een ouderwets korenfestival op Skuytevaertstrand en zeker voor herhaling vatbaar. (Klik hier voor de foto’s)