Sing Along met Shantykoor Skuytevaert in Brasserie De Poort

Shantykoor bij Brasserie De Poort in LeidenIn Engeland is het een veel voorkomend verschijnsel, de Sing Along. Community Singing heet het ook wel. Dan worden in Pubs bijvoorbeeld na de maaltijd de placemats omgedraaid om samen met alle aanwezigen de op de achterkant afgedrukte teksten te zingen. Dit onder begeleiding van live muziek of gewoon van een CD. 
Op zaterdag 30 juli 2011 maakte het Shantykoor Skuytevaert deel uit van zo’n meezingsessie in Brasserie De Poort in Leiden.

 

Ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag hadden familie en vrienden van deze jarige een Floating Dinner georganiseerd. Daarbij werd het hele gezelschap verdeeld over twee grote sloepen van restaurant naar restaurant gevaren. Een aperitiefje hier, het Brasserie De Poortvoorgerecht daar, de hoofdmaaltijd weer ergens anders en ten slotte voor het dessert naar nog weer een andere locatie. Tijdens het hoofdgerecht in Brasserie De Poort bij de Zijlpoort in Leiden wachtte de feestvierders de verassing van de Sing Along o.l.v. het Shantykoor Skuytevaert uit Katwijk. Met het glas in de ene hand en de tekst in de andere klonken al snel bekende meezingers als De Klok van Arnemuiden en West Zuid West van Ameland door de zaal. Bij het slotlied, Het Kleine Café aan de Haven, trad de jarige zelf aan om het hele koor ‘gelijkgestemd’ te houden. Een mooie afsluiting van deze Sing Along, waarna het gezelschap aan tafel ging en het shantykoor op huis aan.