Shantykoor Skuytevaert bij OLK Tennis – TC Roomburg Leiden

Tennispark Roomburg LeidenHet Shantykoor Skuytevaert houdt zomerstop. Toch zijn er zo af en toe optredens waarvoor zangers en muzikanten graag terug komen van reces. Zoals bijvoorbeeld op woensdag 20 juli 2011 halverwege de redelijk prestigieuze Open Leidse Kampioen-schappen Tennis bij Tennisclub Roomburg in Leiden. Michael de Geus, lid van de sponsorcom-missie van Roomburg, had voor deze woensdag-avond het Katwijkse Shantykoor Skuytevaert geboekt om in de kantine voor een gezellig sfeertje te zorgen.  

 

Dat was het Shantykoor Skuytevaert wel toevertrouwd. Ze openden met het oude vertrouwde ‘Als de klok van Arnemuiden’ en ondanks dat er intussen heel belangrijke tenniswedstrijden werden verspeeld en er een niet al te groot publiek aanwezig was, konden de kantinebezoekers de muziek prima waarderen. Net zoals de barmedewerkers trouwens die dit verzetje wel plezierig vonden. De muzikanten, 3 accordeonisten en een gitarist, speelden ook tijdens de shantypauze gezellig door, waarin ze trouwens ruim van lekkere hapjes en drankjes werden voorzien. Na deze pauze, waarin sommige tennisliefhebbende zangers even naar de wedstrijden met toch niet de minste spelers gingen kijken, groeide het roulerende publiek wat meer aan en werd er ook lekker meegezongen vanuit de door het Shantykoor Skuytevaert uitgedeelde tekstboeken. Er was zelfs een ‘Roomburger’ die het hele optreden deel uitmaakte van het koor! Altijd leuk, die betrokkenheid.

Tegen het eind van het optreden maakte dirigent Jan Volbeda ruimhartig plaats voor Roomburger Michael de Geus, die daarna met verve het koor tot een prachtige uitvoering van Het Kleine Café aan de Haven leidde. Het Shantykoor had zich daarbij inmiddels wel van het podium verplaatst naar de vloer van de kantine, want zonder versterking kwam daar het geluid wat beter door. Een leuk optreden tijdens een evenement waar serieus om de titel gestreden werd. Net zoals de Skuytevaertzangers dat gewend zijn bij de Katwijkse Watersport Vereniging Skuytevaert uit Katwijk waaruit zij zijn voortgekomen.                            Voor nog wat foto’s klik hier.