3e Prijs OKK makreelroken voor Kees van Duyvenvoorde

Kees neemt 3e prijs makreelroken in ontvangstHier neemt

Kees

zijn prijs

in ontvangst.

Oorkonde, beker, vertleren medaille…?

Klik op ‘lees meer…’ en zie wat het is geworden.

 

Kees met zijn 3e prijsOp ‘Koninginne-ochtend’ bracht Koningin Beatrix in Wemeldinge en Middelburg de Zeeuwse wapenspreuk Luctor et Emergo (ik worstel en kom boven) in praktijk, toen zij deze plaatsen in de stromende regen bezocht. Ook in Katwijk was het tot een uur of twaalf parapluweer en dreigden verschillende activiteiten in het water te vallen, maar…  

de weergoden streken over hun hart en lieten langzaamaan het zonnetje tevoorschijn komen. Het Shantykoor Skuytevaert stelde opgelucht zijn geluidsinstallatie op voor het optreden voorafgaand aan de prijsuitreiking van het Open Katwijks Kampioenschap Makreelroken. De makreelrokers stookten hun rookkasten op en het publiek kwam er in groten getale omheen staan om de lekkere luchten op te snuiven en om later mee te zingen met de zeemansliederen van het Shantykoor. 

Skuytevaerders zijn veelzijdige mensen, hetgeen niet in de laatste plaats tot uiting komt in de activiteiten van Skuytevaerts visser, soosman, barkeeper, visbakker, lasser, gitarist, gezelligheidsmens… Kees van Duyvenvoorde. Ook het makreelroken behoort tot zijn kwaliteiten getuige het feit dat hij, na vorig jaar als eerste te zijn geëindigd, ook dit jaar weer in de prijzen viel. Ditmaal ontving hij uit handen van Elma de Kreek, voorzitter van de Oranjevereniging Katwijk aan Zee, de 3e prijs voor zijn smakelijk gerookte makrelen. Maar daarmee was hij nog niet klaar want hij is ook nog lid van het Skuytevaert Shantykoor dus stapte hij die Koninginnemiddag zo vanachter zijn rookkast vandaan het Shantykoor in om daar zijn partijtje mee te zingen. Kees, gefeliciteerd met je prijs!