TOCH NOG ZONNIG OPTREDEN KONINGINNEDAG 2010

Shantykoor Skuytevaert op Konininnedag 2010In de Zeeuwse plaatsen Wemeldinge en Middelburg was het ’s morgens voor Koningin Beatrix wel even ‘worstelen om boven te komen’ in de stromende regen. Ook in Katwijk was het de hele ochtend een natte bedoening wat voor de rommelmarktkinderen hartstikke sneu was. Voor het Shantykoor Skuytevaert was het daarom afwachten wat het weer zou doen, voordat de muziekinstallatie in de open lucht op de Boulevard zou kunnen worden opgesteld voor het optreden rond de prijsuitreiking van het Open Katwijks Kampioenschap Makreelroken.

 

Maar het zwerk brak open en een zonnetje diende zich aan. Willem en Jaap pakten versterkers, standaards, snoeren en het ‘zwaaigestoelte’ uit de trailer en zetten daarmee geroutineerd het toneel op voor het optreden. Om 15.00 uur verzamelden de zangers zich, gekleed in rode bodywarmers tegen het dunne windje, om even later het in groten getale toegestroomde publiek te vermaken met een zeer gevarieerde reeks ‘zeemansachtige’ liederen. Op de achtergrond vond intussen de jurering plaats voor de best gerookte makrelen. Voor deelnemer aan dit kampioenschap, shantyzanger/makreelroker Kees van Duyvenvoorde dus wel even lekker om van zijn rookkast over te stappen naar het koor, zodat hij de de spanning van de komende uitslag even kon verdrijven. In 2009 eindigde hij als 1e bij het makreelroken… zou hij zijn titel dit jaar kunnen prolongeren? Niet helemaal, maar hij viel wel in de prijzen: hij werd eervol 3e!

Onder leiding van zwaaibaas Jan Volbeda bracht het koor zowel mooie luisterliedjes als swingende meezingers ten gehore. In deze gezellige sfeer stond Jan tweemaal zijn plaats even af aan een gastdirigent. De eerste keer aan oud-Skuytevaertzwaaibaas Kees Hoek, die er zichtbaar van genoot en het nog niet verleerd was ook. De tweede keer bij de toegift, Sierra Madre del Sur, waarvan u op YouTube een door ‘ene’ Robberd gemaakt filmpje kunt bekijken. Voor foto’s klik hier.