Shantykoor Skuytevaert op Katwijk Speciaal Dag

Katwijk Speciaal Dag Hoornes 2012

Elk jaar organiseert de Winkeliersvereniging van de Hoornespassage, in samenwerking met de lokale krant Katwijk Speciaal, een ‘Katwijk Speciaal Dag’. Een braderie met veel leuke kraampjes en bijzondere producten van de winkeliers, waartussen de leden van de Klederdrachtgroep van Genootschap Oud Katwijk rondlopen, netten boeten, kant klossen en informatie geven over de Katwijkse klederdracht. 

Zo heerste er op zaterdag 27 oktober 2012 in de Katwijkse Hoornespassage een gezellig sfeertje, waarbij de muziek natuurlijk niet ontbrak. Om in de stijl van Katwijk als vissersdorp te blijven, kon het publiek genieten van twee Shantykoren. In de ochtend van Zeemanskoor Overal uit Sassenheim en in de middag van het Shantykoor Skuytevaert uit Katwijk zelf.

Het Shantykoor Skuytevaert bracht,  onder leiding van gelegenheidsdirigent Maarten Trippenzee, een serie mooie luisterliedjes, maar ook lekkere meezingers ten gehore. En meezingen was gemakkelijk Katwijk Speciaal Dag 2012met de teksten die gedrukt en wel voor het grijpen lagen. Het publiek kon het wel waarderen en het werd zo gezellig, dat het optreden onder leiding van de Klederdrachtgroep werd afgesloten met een heuse polonaise.