NK Palingroken in Kortenhoef

Anneke Geels NK Palingroken Kortenhoef 2012

Het 19e NK Palingroken in Kortenhoef vond op zaterdag 1 september 2012 plaats onder een stralend zonnetje. De Braderie en de 90 palingrokers met hun rookkasten op de Kortenhoefsedijk en de Shantykoren op het feestterrein hadden over belangstelling dan ook niet te klagen.

Zoals gebruikelijk bevonden zich onder de rokers weer een flink aantal vissers van de Katwijkse Watersport Vereniging Skuytevaert. Veel in een dubbelrol, omdat zij ook lid zijn van het Shantykoor Skuytevaert, dat ’s middags twee optredens verzorgde op het feestterrein. De Katwijkse rokers vielen met hun paling helaas niet in de prijzen,  kampioen werd Harry Buis uit Enkhuizen, maar met het Shantykoor trokken zij ‘volle zalen’. Het publiek kreeg er geen genoeg van en zong volop mee, zeker met de bekendere liedjes zoals Het Kleine Café aan de Haven, I am sailing en de uitsmijter: Het Zeeroverslied oftewel Ay-Ay-Jippie-jippie-jee. Heel collegiaal leverde het Shantykoor Skuytevaert een gitarist aan het andere Shantykoor, De Aalzangers uit Harderwijk, toen bleek dat een van hun muzikanten wegens ziekte ontbrak; en ook zingend steunden zij de Aalzangers.

Ter afsluiting waren de Katwijkse rokers en shantygangers net als in voorgaande jaren te gast op de dam van het ‘Kortenhoefs vrouwtje’. Een eretitel voor Anneke Geels die de mannen, en hun vrouwen, uit de kuststreek al jaren geleden in de armen sloot en altijd geniet van de gebakken visjes en de serenades die zij dan weer voor haar verzorgen. klik hier voor meer foto’s