Shantykoor Skuytevaert ‘Op de Vlok’

               Luister op dinsdag 27 september tussen 17:00 en 18:00 uur naar ‘de Vlok’
               oftewel
                naar het RTV-radioprogramma van Bas Vlieland: Maritiem,
               waarin nummers van het Shantykoor Skuytevaert te beluisteren zullen zijn.

 

Op Koninginnedag zong het Shantykoor Skuytevaert op de Boulevard bij het Open Katwijks Kampioenschap Makreelroken. Met de zee op de achtergrond en in de rook van de makrelen; kon het toepasselijker? Ze waren op dreef en geluidstechnicus Jaap van der Plas maakte opnamen bij deze gelegenheid.

Een CD was snel gebrand; leuk voor de koorleden zelf. Maar Shantyliefhebber, en zelf shantyzanger, Bas Star kreeg de CD in handen en hij vond hem zo leuk dat hij hem, nog een beetje ‘opgepoetst’, doorspeelde aan Bas Vlieland, die het radioprogramma ‘Maritiem’ presenteert op RTV Radio, in de volksmond ook nog steeds bekend als ‘De Vlok’. Bas Vlieland vond het wel wat en zo is op dinsdag 27 septeber 2011 het shantykoor Skuytevaert voor het eerst te horen op de radio met nummers van de voor de gelegenheid gedoopte CD ‘Op de Wurft’.

Stem dinsdag de 27e tusssen 17:00 en 18:00 uur af op RTV-Radio op etherfrequentie 106.8 MHz of op de kabel 88.1 MHz. U kunt ook nog luisteren via www.rtvkatwijk.nl als u klikt op de speaker in het menu ‘snelkiezer’ voor de live uitzending.