Lange Voort Oegstgeest: Mosselen, Visgilde en Shantymuziek

Zaterdag 10 september 2011; alweer zomaar een zonnige zaterdag tussen de vroege herfstdagen van dit jaar door.  Een gelukkige dag dus voor de Winkeliersvereniging Winkelcentrum Lange Voort in Oegstgeest, die op deze zaterdag een mosselfestijn had geor-ganiseerd. Hugo van der Meij, afstam-meling van een oud Katwijks geslacht van aardappel- en schelpenhandela-ren, en eigenaar van viszaak ‘Visgilde’ in Oegstgeest, was de aanjager van deze gezellige dag in het winkel-centrum. (Op de foto Hugo van der Meij, geflankeerd door twee van zijn medewerksters)

 

Mosselkraampjes met mosselen gekookt op de ’traditionele manier’ en op de ‘pittige kokosmanier’. Een wit (mossel)wijntje erbij, een zonnetje natuurlijk en dan het Shantykoor Skuytevaert dat voor gezellige meezingmuziek zorgde. Voor aanvang van het optreden werden zangers en muzikanten al onthaald op een heerlijke portie mosselen zodat de kelen in de goede richting van de te zingen zeemansachtige liederen stonden. Het winkelend publiek dat ook een mosseltje kwam proeven, bleef lekker in het zonnetje zitten genieten van de toepasselijke muziek en zong en deinde zelfs volop mee. Ook nog een verstekeling trouwens in de persoon van een Kattuks Volker; maar die was van harte wellekom. Op 4 november dit jaar staan Shantykoor Skuytevaert en Gezelligheidskoor Kattuks Volk toch ook weer gebroederlijk samen op het podium van Tripodia in Katwijk bij het Korenfestival.

Voor wie dacht zelf een nog beter recept te hebben trouwens, stond er een ‘ideeënbus’ waarin de eigen recepten konden worden gedepondeerd. Daar zal misschien nog een zeer verrassende variant uit opduiken. Hugo van der Meij bleek overigens, naast bekwaam organisator, viswinkel- en mosselkraamuitbater ook nog eens een goed shantyzanger en -zwaaier. U ziet het op de foto’s als u hier klikt.