Gezellige Katwijkse dag op Hoornesplein met Shantymuziek

Kantklossen hoornesplein 2011Op zaterdag 29 oktober organiseerde Winkeliersvereniging Hoornes Passage in samenwerking met het Genootschap Oud Katwijk de zogenaamde Katwijk Speciaal Dag. Een dag waarop de winkeliers van het Hoornesplein in Katwijk het publiek vergastten op een dag die volop de sfeer van de Rijke Vishistorie van Katwijk ademde. Want met o.a. nettenboetsters, kantklos-sters, kledingdrachtdemonstraties, een viskar, de appelbroeder, een Klink, het Zeemanskoor Overal uit Sassenheim en het Shantykoor Skuytevaert uit Katwijk zelf, werd die historie op velerlei wijze verbeeld.

 

Muziek is bij een dergelijk evenement onmisbaar. In de ochtend zorgde het Zeemanskoor Overal voor de gezelligheid, wat hen als show- en amusementskoor wel was toevertrouwd. ’s Middags bepaalde het Katwijkse Shantykoor Skuytevaert de sfeer met meer serieuze zeemansliederen, om naar te luisteren. Maar natuurlijk ook met bekendere liedjes die het publiek van harte meezong, zoals I am sailing en Het kleine Café aan de Haven. Daarnaast waren er hapjes, gesponsord door AH en rondgebracht door de dames van het Genootschap Oud Katwijk, en was er de introductie van een nieuw brood: “Iets ârs”, een product van vier warme bakkers uit Katwijk.

De vaste dirigent van het Shantykoor Skuytevaert was deze dag verhinderd. Maar Skuytevaertzanger Maarten Trippenzee nam de functie van ‘zwaaibaas’ met verve over en wist het koor prima door het repertoire heen te leiden. Maarten begint trouwens al een bekende Katwijker te worden sinds hij figureerde voor het Historiestuk dat topfototgraaf Erwin Olaf onlangs maakte voor Museum De Lakenhal in Leiden ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Vrijheid! Leidens Ontzet 1574-2011’. Maarten stelt vrijheidsstrijder Jacob van der Does voor en is duidelijk aanwezig in het stuk. Niet de minste dus die het Shantykoor Skuytevaert binnen zijn gelederen heeft.

Een mooi optreden op een heel gezellige dag van de Winkeliersvereniging Hoornes Passage. Klik hier voor meer foto’s