MUZIEKSTANDAARDS AAN DE KANT WEGENS ZOMERSTOP

muziekstandaards aan de kantOp de laatste oefenavond voor de zomerstop is het doorgaans vooral gezellig omdat dan de aanhang aanwezig is en er wordt afgesloten met lekker jammen, een biertje of wijntje en een snackje. Dat was op woensdag 6 juli 2011 niet echt anders, en de muziekstandaards gingen na afloop ook daadwerkelijk aan de kant, behalve dan dat er voor de pauze serieus gewerkt moest worden.

 

Serieus gewerkt omdat er ondanks de zomerstop nog wel een paar optredens op de rol staan. Zoals bijvoorbeeld het Shantykorenfestival in eigen huis: tijdens de traditionele Feestweek van de Katwijkse Watersport Vereniging Skuytevaert waar het Shantykoor Skuytevaert deel van uitmaakt. Op vrijdag 12 augustus a.s. ontvangt ‘de thuisploeg’ twee gastkoren, Shantykoor ’t Bollenhart uit Noordwijkerhout en Gezelligheidskoor Kattuks Volk uit Katwijk. En als die avond net zo verloopt als in voorgaande jaren, dan belooft dat weer een mooi shantyfeest te worden.

Dat de Shantyzangers van Skuytevaert van een feestje houden is geen geheim. Het was zelfs zo dat op de vóórlaatste oefenavond ook al voor lekkere hapjes was gezorgd. Toen die tot verrassing van iedereen, behalve voor de besteller dan, bezorgd werden kon men zich afvragen of die ‘besteller’ blij was dat het afgelopen was. Dat was niet zo, hij was in het warretje. Het werd hem gul vergeven, al moest er wel worden doorgegeten omdat er die voorlaatste avond geen publiek bij was om mee te smikkelen. Maar op 6 juli gingen de muziekstandaards voor wat betreft de oefenavonden aan de kant, om ze pas op 17 augustus weer in de oefenruimte op te stellen. Het Shantykoor Skuytevaert wenst u een fijne zomer!