Blarenpolonaise op Shantymuziek bij finish Kippenloop

polonaise bij kippenloopAan muzikale variatie bij de intocht van de 7e editie van de Katwijkse Kippenloop op zaterdag 11 juni 2011 geen gebrek. Aan regen ook niet trouwens maar dat mocht de wandelpret van de ca. 6000 lopers niet drukken. Men liep immers voor het goede doel, het KWF Kankerbestrijding, en dan deert een beetje nattigheid niet.

 De Stichting Katwijk Wandelmarathon kon deze 7e editie van de Kippenloop ook dit jaar weer organiseren dankzij de medewerking van zo’n 200 sponsors, vrijwilligers en belangeloos meewerkenden. Zowel het inschrijfgeld als het door de wandelaars bijeengelopen sponsorgeld komt in zijn geheel ten goede aan het KWF Kankerbestrijding. Onderdeel van deze wandeldag is de Kuikenloop voor Kinderen(zo’n 1000 deelnemers) die allemaal gesponsord worden en daarmee een bijdrage leveren in de strijd tegen kinderkanker via de Stichting KIKA = Kinderen Kankervrij. Dit jaar werd in totaal een recordbedrag opgehaald van € 169.500 ! Een serieus doel dat door wandelaars en organisatie met heel veel plezier bereikt werd.

Aan de finish op het Strandplein was het ondanks de regen vanaf het binnenkomen van de eerste lopers meteen al heel gezellig. DJ Arie zorgde voor een lekker sfeertje en de hele middag trok een keur aan artiesten voorbij op het grote overdekte podium. Blaaskapellen, exotische danseressen met trommelaars, feestbands en natuurlijk ook het Shantykoor Skuytevaert rond een uur of vier in de middag. Tegen die tijd scheen het zonnetje uitbundig en waren de meeste lopers wel binnen. De welverdiende kibbeling en harinkjes werden besproeid met koele biertjes, de blaren waren vergeten en even later werd zelfs de polonaise ingezet. Een geslaagde Kippenloop 2011. In 2012 vindt de Kippenloop plaats op 16 juni. Voor meer informatie zie www.kippenloop.nl (voor foto’s klik hier)