Optreden in prachtig decor Zuiderzeemuseum

Aan de haven van MarkenOp zondag 4 september 2011 zong het Katwijks Shantykoor Skuytevaert als Zuiderzeekoor in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Een bijzonder optreden in een unieke omgeving, want waar anders in Nederland kun je op één middag de vismarkt van Kampen, de haven van Marken en de muziektent op de stadsgracht van Enkhuizen aandoen? Dat wil zeggen, zonder met een helikopter van de ene naar de andere locatie vervoerd te worden, zoals ‘andere topartiesten’ dat doen. 

 

Het Shantykoor Skuytevaert is ondanks dit bijna internationale optreden heel gewoon gebleven en kwam gewoon vanuit Katwijk met de bus. En eenmaal in Enkhuizen gearriveerd, liepen de koorleden, de muzikanten en de voor de gelegenheid meegereisde ‘groupies’ gewoon van Enkhuizen, naar Kampen en via Marken weer terug naar Enkhuizen. Het Shantykoor zorgde in elke ‘plaats’ voor een mooie couleur locale met Zuiderzee-zeemansliederen als ‘De Zuiderzee’, ‘Wieringen’ en ‘Mooi Volendam’, maar bracht natuurlijk ook een stukje ruimer repertoire met ‘Die Windjammer kommen’, ‘De Lichtjes van de Schelde’ en ‘De Vissers van Capri’. De groupies gingen in dit geval, geheel tegen de natuur van adorerende fans in, hun eigen weg en lieten Muziektent in Enkhuizenzich door de organisatie rondleiden door dit prachtige stukje geschiedenis van ‘rondom de Zuiderzee’. 

Een mooie dag met slechts af en toe een spatje regen (en dan ben je deze zomer een spekkoper) in een prachtig historisch decor. Leuke optredens op verschillende locaties met publiek dat zijn dagje Zuiderzeemu-seum toepasselijk zag opgeluisterd met authentieke zeemansliederen en, vooral voor de aanhang, een prachtig kijkje in het ‘vroeger’ van de Zuiderzeegemeentes. Tot slot genoot het hele gezelschap na de terugreis naar Katwijk in de aangrenzende gemeente Wassenaar nog van een heel gezellige maaltijd in het onlangs geopende restaurant van Hotel Wassenaar. Een bijzondere dag in de geschiedenis van het Shantykoor Skuytevaert. Klik hier voor de foto’s.