Meezingers op Kijkavond Gondelvaart van 26 augustus 2010

Start Gondelvaart jachthaven katwijk 2010De Gondelvaart tijdens de Oranjefeesten van Katwijk aan den Rijn is elk jaar weer een prachtig waterevene-ment in en vanuit de Jacht-haven van Katwijk aan Zee, waaraan het Shantykoor Skuytevaert al jaren met veel plezier zijn medewer-king verleent.

De eigenlijke Gondelvaart vond dit jaar op vrijdag-avond 27 augustus plaats. Een mooi spektakel en gelukkig zonder hemel-water dat de rest van de week zo gul naar beneden kwam. Maar de avond ervoor was het al feest in de Jachthaven op de Kijkavond, waarop altijd de ‘Gondel van het Jaar’ wordt gekozen. De daarvoor aangewezen 2 passanten verkozen de ‘Vrijheid’ van C. de Vreugd als mooist versierde en verlichte boot. 

Een feestelijke avond waarop het Shantykoor Skuytevaert in het Jachthavengebouw voor de muzikale gezelligheid zorgde met natuurlijk voor zo’n evenement zeer toepasselijke zeemansliedjes. Shantyzanger René van Dun had voor flyers met teksten gezorgd die onder het publiek werden uitgedeeld, zodat het Shantykoor die avond een prachtig groot ‘achtergrondkoor’ had. Gondelvaartorganisator Klaas van der Plas was over het optreden zeer te spreken en hoopt dat het Shantykoor Skuytevaert in 2011 weer van de partij zal zijn op de Kijkavond van de Gondelvaart.

Hierboven een foto van Arie van Duijn van de start van de Gondelvaart. Deze, en meer foto’s van de Gondelvaart, vindt u op de website van www.rtvkatwijk.nl. Klik voor de foto’s die Coby van Duijn maakte in het Jachthavengebouw hier.