Geslaagd Korenfestival 2017 op het Skuytevaertstrand

Het Shanykoor Skuytevaert maakt deel uit van de Katwijkse Watersport Vereniging Skuytevaert. Het ligt dan ook voor de hand dat een door dit koor georganiseerd korenfestival plaatsvindt bij die vereniging. En dat is op het Katwijkse strand. Niet de gemakkelijkste locatie om te bereiken als je niet meer helemaal piep bent, maar daar heeft de organisatie een prima oplossing voor gevonden: vervoer over strand op een platte kar met een trekker ervoor, vanaf de boulevard naar de Feesttent van Skuytevaert.

Shantykoor ’t Bollenhart uit Noordwijkerhout was al eens eerder te gast op het jaarlijkse korenfestival. Maar voor Shantykoor IJgenweiss, waarmee kennis gemaakt werd tijdens een Shantytripje naar Duisburg in 2016, was het optreden op het strand een nieuwe ervaring. Het was droog, de temperatuur was precies goed en er werd niet in het zand opgetreden, maar op het podium in de Feesttent die ter gelegenheid van de Feestweek van de KWV Skuytevaert al een weekje op het strand stond. Een verrassend leuke locatie, vond men.

De verschillende koren traden op volle sterkte aan en gaven elk een perfect optreden weg. Het publiek was enthousiast, zong mee en liep zelfs al snel een polonaise. Er werd een biertje en een wijntje gedronken en voor alle zangers en muzikanten was er een versgebakken visje om na de inspanningen weer op krachten te komen. Kortom, een heel geslaagd Korenfestival editie 2017. Met dank aan de deelnemende koren en alle vrijwilligers die deze avond tot een succes maakten.

Klik hier voor de foto’s
Of ga naar de fotogalerij en klik op ‘Korenfestival Feestweek 2017’.