Shantygitarist Siem Guyt 3e bij OKK Makreelroken Koninginnedag

rookkast makrelenKoninginnedag 2011 in Katwijk met natuurlijk als ‘hoogtepunt’ van de dag het Open Katwijks Kampioenschap Makreelroken op de Boulevard met, voorafgaand aan de prijsuitreiking, een gezellig optreden van het Shantykoor Skuytevaert.

De organisatie was dit jaar meer dan voorheen in handen van Carnavalsvereniging De Vlegels, die in samenwerking met de Oranjevereniging Katwijk aan Zee zorgde voor een mooi evenement met zo’n 40 rookkasten, het optreden van het Shantykoor Skuytevaert en natuurlijk de Vistent, waarbij de opbrengst van de verkochte vis ten goede komt aan de elk jaar door De Vlegels te organiseren Feestavond voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking woonachtig in de Duin- en Bollenstreek.
Bijzonder bij dit evenement was het feit dat zich zowel onder de makreelrokers als onder de visverkopers een aantal Skuytevaert Shantyzangers bevonden, hetgeen dit evenement tot een mooie samenwerking tussen De Vlegels, de Oranjevereniging Katwijk aan Zee en de Katwijkse Watersport Vereniging Skuytevaert maakte. ‘Vlegel’ Martina Krijgsman praatte het geheel aan elkaar en daarbij was het haar een groot genoegen bij de prijsuitreiking, weliswaar niet de 1e, maar dan toch de 3e prijs voor de lekkerst gerookte makreel uit te kunnen reiken aan ‘medevlegel’, makreelroker én medeskuytevaerder in de persoon van Shantykoor-Skuytevaert-gitarist Siem Guyt. En dat dan ondanks het feit dat zijn rookkast bijna in rook opging! Klik hier voor meer foto’s