Skuytevaert Shantykoor zingt bij NK Palingroken in Kortenhoef

Piet, Wim, Kees, Anneke en de Gebakken VisjesOp zaterdag 6 september 2008 arriveerde rond 10.45 uur een bus van Brouwer’s Tours tegenover politiebureau Katwijk waar de shantykoorleden met aanhang zich verzamelden om naar Kortenhoef te vertrekken. Paniek alom toen het nieuwe ‘reuzehondje’ voor het in de bus stappen de benen nam. Maar gelukkig haalde de wegloper zonder kleerscheuren de overkant van de Julianalaan waar hij weer aan de lijn gebonden kon worden.

 

Vertrek precies om 11.00 uur. Tot ongenoegen van J.v.d.P. die met zijn mobiele routeplanner zat te spelen, nam de chauffeur de Route Touristique. Heel landelijk hebben we nog even achter een tractor gezeten maar ondanks dat kwam de bus keurig op tijd in Kortenhoef aan, alwaar we weer gastvrij werden ontvangen door Anneke Geels.

 

Direct na aankomst zetten een aantal koorleden de geluidsinstallatie op voor de tent op het dorpsplein. En om 13.30 uur zong het Skuytevaertkoor, ten overstaan van een groot publiek, als eerste Het Visserskoor. Daar dit voorheen nog maar één keer was geoefend, en dan nog maar met de helft van de koorzangers, kwam dit nog niet goed uit de verf. Maar alles werd weer goedgemaakt met de liederen Zeeman, Sloop John B, de Woonboot, dat door het publiek uit volle borst werd meegezongen, gevolgd door Rum uit Jamaica, The Mingulay Boatsong, Siërra Madre del Sur, Duizend Mijlen en tot slot het Zeeroverslied. Inmiddels stonden de Aalzangers uit Harderwijk te popelen om het over te nemen en even te laten horen hoe het Visserskoor wèl gezongen moest worden.

 

 

Op de dijk heerste een gezellige drukte rond allerlei kraampjes en natuurlijk de hoofdzaak, het Palingroken met veel bekijks. Er deden ook weer een aantal Skuytevaerders mee met dit NK Palingroken. Na afloop kon tot 15.00 uur de vis bij de jury worden ingeleverd en om 15.30 uur traden de shantykoren weer op.

 

Rond Annekes huis werd inmiddels alles klaar gezet voor het gebruikelijke visbakken. De Paradijsvogels en J.H. voorzagen iedereen van een heerlijk gebakken visje, dat werd weggespoeld met de nodige alcoholica, wijn en frisdranken, terwijl het geheel werd opgeluisterd met accordeonmuziek van onze muzikanten. Met een bloemstukje, overhandigd door T.B., en nog wat andere presentjes werd Anneke hartelijk bedankt voor de geboden gastvrijheid en werd het een gezellige afsluiting van een geslaagde dag.

 

Jammer genoeg zijn er deze keer geen Skuytevaerders in de prijzen gevallen bij het NK Palingroken. De 1e en 2e plaatsen waren voor vader en zoon Cor en Jan Jansen uit Putten.

Marie Schonenberg

klik hier voor fotogalerij