Skuytevaert goed vertegenwoordigd op Koningsdag 2014

Piet van DuijnNatuurlijk vond het Open Katwijks Kampioenschap Makreelroken op Koningsdag plaats onder auspiciën van de Oranjevereniging. En natuurlijk werden de makrelen gesponsord door Parlevliet en Van der Plas BV en door Rederij W. van der Zwan en Zn BV. Maar verder had dit evenement een hoog Skuytevaert-gehalte.

De vissers van de Katwijkse Watersport Vereniging Skuytevaert organiseerden niet alleen het kampioenschap makreel- roken, ze wonnen het ook! Lady speaker Martina Krijgsman-Schut eindigde zelf op de 4e plaats en kon achtereenvolgens haar medeskuytevaerders Amerik Guijt, Piet van Duijvenbode en Piet van Duijn (zie foto) feliciteren met hun 3e, 2e, en 1e plaats. Daarnaast haalden de vissers met de verkoop van gerookte makrelen en broodjes zalm en haring ook een mooi bedrag op voor Carnavalsvereniging De Vlegels. Zoals bekend komt dat geld ten goede aan het jaarlijkse carnavalsfeest voor mensen met een verstandelijke beperking.

Shantykoor Koningsdag 2014En om het af te maken, trad tijdens de jurering van de gerookte makrelen het Shantykoor Skuytevaert (met ook daarin weer een aantal Skuytevaertvissers) op voor het in ruime mate toegestroomde publiek dat graag een deuntje meezong. Al met al een geslaagd programma-onderdeel van deze eerste Koningsdag.  Klik hier voor meer foto’s