Shantykoor Skuytevaert bij OKK Makreelroken op Koningsdag

kalender koningsdag 2014Rokende kasten en de geur van verbrand hout vormen op Koningsdag de ingrediënten van een bijzonder evenement op de Katwijkse Boulevard. Ter hoogte van de Oude Kerk strijden dan op het Open Katwijks Kampioenschap voor de 15e keer ruim 35 deelnemers om de prijs voor de best gerookte makreel. Veelal in zelfgebouwde rookkasten. Een initiatief dat in 2000 is ontstaan tijdens het bezoek van, destijds, koningin Beatrix aan Katwijk.

Parlevliet & Van der Plas BV en Rederij W. van der Zwan en Zn. BV sponsoren de makrelen, een deskundige jury beoordeelt de resultaten en het Shantykoor Skuytevaert zorgt voor de muzikale omlijsting. Lady speaker Martina Krijgsman-Schut laat het passerende publiek kennis maken met alle ins en outs van de kunst van het makreelroken. En mochten de passanten een makreeltje mee naar huis willen nemen dan kan dat. Er staat een speciale kraam van Carnavalsvereniging De Vlegels, waarin de leden van die vereniging een lekker gerookt makreeltje verkopen. De opbrengst daarvan komt ten goede aan het jaarlijkse carnavalsfeest in Tripodia voor mensen met een beperking.

Makreelroken vanaf 12.00 uur – Optreden shantykoor vanaf 15.00 uur. Meer informatie over het Open Katwijks Kampioenschap Makreelroken bij Martina Krijgsman-Schut en Willem Guijt: 071 407 60 68 – 071 750 37 80