Shantymuziek… Bruiloftsmuziek?

Bruidspaar zingt mee 28 juni 2010Het Skuytevaert Shantykoor houdt van gezelligheid en feest. Het koor treedt dan ook graag op tijdens braderieën en buurtfeesten, bij evenementen zoals Koninginnedag en Oranjefeesten, op Shantykorenfestivals, ter gelegenheid van bijzondere verjaardagen en zo zong het op maandag 28 juni 2010 voor het eerst ook op een bruiloft.

Is shantymuziek bruiloftsmuziek? Niet als avondvullend programma, want op shantyliedjes is het natuurlijk niet lekker dansen. Wel als verrassing voor de bruidegom die een liefhebber van Shantykoren is. Daarbij vond het feest plaats bij strandpaviljoen Willy Zuid op het Katwijkse strand en dat is natuurlijk een heel geschikte locatie voor een optreden van een shantykoor. Na de opening met ‘lang zullen ze leven’ aan het adres van bruidspaar, klonken lekkere meezingers als De Klok van Arnemuiden en Het Kleine Café aan de Haven, Schuif maar aan en Little Ship… waarop het overigens ook goed meedeinen was; toch een beetje dansen eigenlijk.
Het bruidspaar kon het verrassingsoptreden wel waarderen en zong van harte met de shantyzangers mee. Klik hier voor meer foto’s