Shantykoor Skuytevaert wordt Zeemanskoor Skuytevaert

Het repertoire van Shantykoor Skuytevaert bestaat al lang niet meer alleen uit shanty’s. De naam Shantykoor dekt dan ook al een poosje de lading niet meer. Daarom gaat het koor binnenkort verder onder een andere naam:

www.shantyskuytevaert.nl  wordt  www.zeemanskoorskuytevaert.nl
(de definitieve datum van ingang volgt nog)

Shanty’s zijn vooral werkliederen met onderwerpen als het zware leven aan boord of het moeten achterlaten van een geliefde als er weer gevaren moet worden. Zo’n definitie klinkt een beetje deprimerend, terwijl Shantykoor Skuytevaert bij optredens juist de gezelligheid wil verhogen. Het koor speelde dan ook al een poosje met het idee om zich om te dopen tot gezelligheidskoor. Met liedjes als ‘Schuif maar aan en dein maar mee’ en de ‘Medley’, met daarin teksten als ‘Jantje zag een pruimen hangen’ en ‘Als het gras twee kontjes hoog is’, kun je niet volhouden dat het binnen het Shantykoor een droevige bedoening is.

Het koor wil echter wel shantyliedjes op het repertoire houden, want het leven bestaat nu eenmaal niet uit plezier alleen. Met de nu voorgenomen naamsverandering naar Zeemanskoor Skuytevaert kan het koor beter uit de voeten. Een zeeman maakt van alles mee, van een smartelijk vertrek aan de kade tot een vrolijk drinklied met een schatje in een vreemde haven. Kortom, alles wat ook maar iets met de zee en de haven te maken heeft kan door een zeemanskoor gezongen worden.