Oudejaarsconcert voor Senioren

Bij Jongerencentrum Scum staat de laatste jaren rond oud en nieuw een grote feesttent voor de jeugd op Parkeerterrein Noord in Katwijk. Een beetje buiten de bebouwde kom, zodat er volop genoten kan worden van de natuurlijk vaak harde muziek en een mooie plek om onder elkaar het nieuwe jaar in te gaan. Dit jaar nam Scum in samenwerking met Stichting Katwijkse Activiteiten voor het eerst het initiatief om in de feesttent ’s middags ook de seniore Katwijker te onthalen op muziek, met op 30 december 2017 Shantykoor Skuytevaert en Blaaskapel We Bend’r, onderdeel van de UNI, op het podium. Voor de goede orde overigens: voor deze gelegenheid versterkten een aantal zangers van Gezelligheidskoor Katwijkse Roergangers de gelederen van Skuytevaert.

Vanaf 14:00 uur waren de seniore liefhebbers van deze muziek uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg van harte welkom. Hoewel, ook jongeren waren van mochten naar binnen en de stoelen in de zaal waren snel gevuld. Altijd genieten natuurlijk als je lekker mee kunt zingen met bekende liedjes, maar ook alleen luisteren naar de muziek is al gezellig. Voor een extra Katwijks tintje zorgden de leden van Klederdrachtgroep van Genootschap Oud Katwijk die het evenement daarmee authentiek ‘aankleedden’. Shantykoor, blaaskapel, klederdrachtgroep en publiek hadden het in ieder geval alle uitstekend naar hun zin.

De slottombola, onder de vlotte en gezellige leiding van Scum-voorzitter Nicoline Kuyt, viel goed in de smaak. Deze eerste editie van de seniorenmiddag was een doorslaand succes en wordt, voor wat alle partijen betreft, ook aan het eind van 2018 weer georganiseerd.

Voor foto’s klik hier