SHANTYKOOR SKUYTEVAERT bij ‘GEHANDICAPTENCARNAVAL’ in TRIPODIA

Vrijdag de 13e een ongeluksdag? Niet voor de carnavalsvierders in Tripodia die avond, die inmiddels al voor de 34e keer werd georganiseerd door Carnavalsvereniging De Rijnhoornvlegels voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking uit de hele Bollenstreek. En die kunnen feestvieren; zeker als ze met z’n driehonderden zijn, zoals op dit feest, en als er zoveel muziek en vermaak wordt geboden.

Met lekkere nummers van De Vrijbuiters en zanger/entertainer Danny Plezier zat de stemming er meteen al goed in en al snel had Danny Plezier een heel achtergrondkoor met ter plekke hun zangtalent ontdekt hebbende assistenten uit het publiek. Clown Noni fabriceerde voor wie maar wilde de prachtigste ballonnencreaties en kreeg met zijn ludieke, snelle goochelacts veel lachers op zijn hand. Zangeres Jessica wist menig hart te veroveren met haar vertolking van het Nederlandse levenslied en ook het Shantykoor Skuytevaert, dat met zijn zeemansliederen toch eigenlijk ook een soort levensliederen zingt, kon zich in de nodige waardering koesteren. Wel even wat anders als je net na de polonaise het podium op komt en een, toch meestal tragisch, zeemanslied gaat zingen, maar met snelle afsluiters als ‘What shall we do with the drunken sailor’ en ‘Ay ay jippie jippie jee!’ zat de gang er ook wel weer snel in. Ook al door het lekkere spelen van de vijf man sterke accordeonformatie en gitarist Siem. Voor de leden van de Raad van Elf van de Rijnhoornvlegels trouwens nog een heel gerèn, want naast het organiseren en opluisteren van de avond ‘in functie’ maken de meesten van hen ook deel uit van het Shantykoor Skuytevaert. Dat was geregeld ‘ff snel omkleden’ en weer optreden.

Nieuw op deze altijd populaire feestavond was de verkiezing van een Prins en Prinses Carnaval uit het publiek. Jan Schut uit Noordwijkerhout werd uitgeroepen tot Prins Amor de Eerste en kreeg daarbij de Noordwijkse Sandra Meijer als zijn Prinses aan de arm. Tot slot van deze superavond was er een altijd-prijs-loterij zodat iedereen behalve met een lekker gevoel ook met een tastbare herinnering aan dit mooie feest naar huis ging. En de Rijnhoornvlegels… die zijn alweer druk in de weer om de nodige centjes en sponsors bij elkaar te krijgen om volgend jaar weer zo’n megafeest neer te zetten.

(Klik hier voor foto’s)
Wie heeft er foto’s van het optreden van het Shantykoor? Mail ze naar
hcvdplas@xs4all.nl en ze komen ook op de site.