Persbericht: Shantycafé op Lichtschip in Rotterdamse Wijnhaven

Shantycafé op Lichtschip in RotterdamOp de 3e zondag van februari, de 21e, vindt er van 15.00 uur tot 18.00 uur weer een shantycafé plaats aan boord van het Lichtschip aan de Wijnhaven t/o nr. 101 te Rotterdam.

Het 1e shantycafé op 17 januari 2010 was een groot succes. Zo’n groot succes dat er om 15.00 uur al niemand meer bij kon. De organisatie, de Stichting Shantyfestival Rotterdam, vond het heel vervelend voor de mensen die niet meer naar binnen konden, maar dit was niet te voorzien. Kennelijk is er onder de mensen een grote behoefte aan gezamenlijke gezellige activiteiten.

 

Op zondag 17 januari jl was onze doelstelling bereikt, namelijk de ontmoeting van de liefhebbers van shantymuziek. Zowel de beoefenaars als ook de geïnteresseerden kwamen met hoge verwachtingen naar deze middag. Die hoge verwachting werd niet beschaamd. De organisatie had een aantal muzikanten gevraagd (van Shantykoor Rotterdam en Barend Fox) om aanwezig te zijn en zonodig te spelen.

Voor de volgende shantycafémiddagen is het wel de bedoeling dat muzikanten overal vandaan spontaan muziek gaan maken. Wij denken o.a. aan een accordeonist, violist, een bespeler van een trekzak of ander instrument die men aan boord van de oude zeilschepen gebruikte.  Muziek verbroedert is zeker weer van toepassing en de middag vliegt voorbij. Door middel van dit persbericht vraag ik degenen die de volgende shantycafemiddag willen bezoeken en die een muziekinstrument bespelen zich even een paar dagen van te voren te melden bij Coen Klunne (tel. 010-4825240 of e-mail: pr@shantyfestivalrotterdam.nl). 

 

Voor foto’s van Zondag 17 januari 2010 zie: http://picasaweb.google.nl/vogelaar.adri/ShantyCafe

 

Tot 21 februari 2010 dan.

 

Namens de initiatiefnemers C.P. Klunne,

PR & Sponsering,

Stichting Shantyfestival Rotterdam,

Postbus 4455,

3006 AL Rotterdam

Tel. 010-4825240

E-mail: pr@shantyfestivalrotterdam.nl

Website: www.shantyfestivalrotterdam.nl

Website restaurant TINTO: www.restauranttinto.nl

Tel. Restaurant TINTO: 010-8404730

 

Overigens ook voor andere vragen kan u bij voornoemd tel.nr. terecht.