Laatste oefenavond van 2009 in Kerstsfeer

Volgend jaar de laatste oefenavond van het jaar in kerstsfeer? Met alleen maar kerstliedjes? Het Skuytevaert Shantykoor en de muzikanten draaien er hun hand niet voor om, zoals bleek toen er tijdens de gezellige nazit plotseling spontaan het Stille Nacht Heilige Nacht klonk in de mooi voor de kerst versierde Soos. En een ‘kindeke’ was er ook, want Jan de Kapper was jarig en hij kwam, na uit eten te zijn geweest, nog even met vrouw Marian en hun ‘kindeke’, dochtertje Rodée (1) langs om een rondje te geven en zich te laten feliciteren.

stillenachtheiligenachtDe aanhang liet het een beetje afweten deze avond. Te glad buiten of te druk met voorbakken en -braden voor de kerst? En dat terwijl Ria Schonenberg, Atie Kromhout en Coby van Duyn het met heerlijke vishapjes en vlot geschonken wijntjes en biertjes juist zo gezellig hadden gemaakt. Later op de avond arriveerde Jean van De Pollepel bovendien nog eens met lekker warme snackjes vers uit de frituur. Het was erg gezellig en gelukkig was een flink aantal van de met gezondheidsproblemen tobbende leden ook weer aanwezig. Jenny Hoek kwam luisteren, Jan van de Kooi zong mee, gitarist Jaap van Duyn speelde als nooit tevoren en accordeonist Hans van Strater was ook weer van de partij. Vanzelfsprekend waren Kees Houwaard en Klaas Zwitser er in gedachten ook bij.

Tussen de bedrijven door werd er nog positief gereageerd op het ‘oneerbare voorstel’ van voorzitter Huig van der Plas om volgend jaar op zondag(!) 11 april deel te nemen aan het ‘Kleine’ Vier Koren Festival in Kombuis van Café v.d. Geest in de Zeestraat in Noordwijkerhout.

Maar dat is volgend jaar en dat moet voorlopig nog beginnen. Daarom voor nu EEN HEEL GOEDE JAARWISSELING GEWENST en tot de eerste oefenavond in 2010 op woensdag 6 januari.