Grapje van ShantyNederland

Van de website van ShantyNederland:plaatje accordeon
COLUMN UIT EEN KRANT
Vorige week struikelde ik in de binnenstad over de shantykoren. Overal stonden stoppelbaarden in kielen piratenliedjes te rochelen. Ik snap best dat je op je achtenvijftigste van je vrouw een hobby moet nemen, maar ik begrijp niet waarom niemand tegen shantyzangers zegt dat ze maar beter in hun oefenlokalen kunnen blijven met de deuren en ramen dicht! Als het moet, wil ik best een langskomen en desnoods mee schreeuwen maar als ik de stad in ga heb ik helemaal geen trek in rimpelmeneren met boerenzakdoeken om  hun nek, die wiegend om een accordeon staan. De buffers zijn op. Als ik deze winter een deinend shantykoor voor mijn fiets krijg, sta ik niet voor mezelf in.

MOGELIJK ANTWOORD VAN SHANTY NEDERLAND:

Dag mevrouw,

In de Leeuwarder Courant lazen wij uw column over shantykoren. We hebben er hartelijk om gelachen. Humor met een vleugje cynisme. Maar… wij, de mannen met stoppelbaardjes in kielen, hebben u volkomen door! Uw man zingt natuurlijk bij een shantykoor en daarom fietst u de laatste weken – het is hoogseizoen v.w.b. shantyfestivals – eenzaam door de stad! U weet dat uw man het veel leuker vindt om met zijn koor op pad te gaan i.p.v…. met u! Dat steekt en we kunnen ons uw frustratie dus wel een beetje voorstellen. Daarom hoeft u echter niet boos te worden op alle mannen, die het heerlijk vinden om shanties en zeemansliedjes te zingen!? Ga, wanneer u weer eens zo’n slecht humeur heeft, de stad in en zoek ze op; die rimpelmeneren met boerenzakdoeken om hun nek. Ga dan lekker dicht  bij de accordeon staan en… zing, dein en wieg mee! U zult ervan opknappen.
Nog één ding. U wilt met de fiets tegen ons aan botsen? Pas maar op want wij zijn allemaal mannen van stavast. Wij blijven wel staan na een botsinkje, maar u zult over de grond rollen! Wanneer de mannen, die u kwaad wilt doen, erachter komen dat u die vrouw bent die zulke zure columns over hun hobby schrijft dan… zingen zij u eindeloos toe. Of erger…!

Met vriendelijke groeten,
Rolf Plender, ShantyNederland

PS Groeten aan uw man. Bij welk koor zingt hij…?