FIJNE KERST en een VOORSPOEDIG 2024

Met de kerstdagen en de jaarwisseling van 2023-2024 aanstaande, staat Zeemanskoor KWV Skuytevaert eerst nog even verdrietig stil bij het overlijden van vier van zijn leden dit jaar.

Co(83) en Hans(80)
Binnen de muzieksectie moest het koor afscheid nemen van twee zeer enthousiaste en constructief bijdragende accordeonisten. Op 27 maart overleed Co Boeff na een moeilijke periode van ziek zijn. Mooi is dat hij troost vond in zo lang mogelijk muziek blijven maken met een vriend en op goede dagen zelfs nog af en toe bij het Zeemanskoor. Kort geleden stierf Hans van Strater plotseling op 5 december, in het harnas als het ware. Voor de nabestaanden extra moeilijk omdat ze hem zonder een echt afscheid moesten laten gaan. En een groot gemis voor muzikanten en koor. Om zijn persoon en om zijn kennis en kunde op het gebied van bladmuziek en teksten.

Leen(85)
In de zomer kwam het nieuws dat zanger én entertainer Leen van Rijn, na een kort ziekbed, op 15 juli was overleden. Hij had een groot aandeel in het samengaan van De Katwijkse Roergangers en Zeemanskoor Skuytevaert en als (solo)zanger zorgde hij vaak voor een vrolijke noot tijdens een optreden.

Kees(90)
Kees Hoek was oud-dirigent van het Zeemanskoor toen het nog een Shantykoor was. Toen hij op 12 december overleed, was hij 90 jaar. Maar nog niet eens zo heel lang geleden viel hij nog wel eens enkele keer in als zwaaibaas. Hij deed dat dan gewoon alsof hij niet weggeweest was.

Allen worden gemist. Bestuur, koor en muzikanten wensen de nabestaanden nog eens veel sterkte met hun verlies.