Driekorenfestival met feestje na

Op vrijdag 27 oktober 2017 vond het jaarlijkse Driekoren Festival weer als vanouds plaats in zalencentrum Tripodia in Katwijk. De organiserende koren, Gezellig-heidskoor Kattuks Volk en Shantykoor Skuytevaert, hadden voor deze gelegenheid Shantykoor De Zilk uitgenodigd en dat bleek een schot in de roos.

Shantykoor De Zilk opende het festival met het toepasselijke Anchors Away. Dat klonk meteen al goed en het ruim tweehonderdkoppige publiek ging er dan ook eens lekker voor zitten. De ‘Zilkers’ vervolgden met de mooie solo Three scores and ten en met o.a. The fields of Athenry en het Zeeroverslied zat de stemming er goed in. Na een korte pauze betrad Gezelligheidskoor Kattuks Volk het podium en ook dit koor wist de zaal met zijn repertoire te boeien. Mooie, vrolijke en weemoedige liedjes als La Paloma, Wij gaan van boord en Meisje, ik ben een zeeman wisselden elkaar af, waarbij het publiek met duidelijk plezier meezong.

Als derde koor was het de beurt aan Shantykoor Skuytevaert dat met zijn ‘lijflied’ Skuytevaertlied zijn visitekaartje afgaf en natuurlijk stonden Bora Bora en La Bella Lola ook op het repertoire. Er was zelfs ruimte voor een ingelast verzoeknummer, het altijd heerlijke I am sailing. Skuytevaert sloot af met Schuif maar aan en dein maar mee. Nou, daar had de zaal geen aanmoediging voor nodig en toen de drie koren voor de grand finale samen op het podium stonden, kon gerust gezegd worden dat er een vierde koor in de zaal zat. De drie slotnummers Het kleine café aan de haven, Zeeman en John Brown werden uit volle borst meegezongen wat voor een mooie afsluiting van dit feestelijke festival zorgde.

Na afloop bleef het nog lang gezellig in de foyer van Tripodia, waar muzikanten en zangers van alle drie de koren nog een poosje doorspeelden en -zongen en zo de grand finale nog een uurtje verlengden.

Klik hier voor de foto’s, gemaakt door Edith Wijnands en Willem Schonenberg