“Breek de tent niet af…”

Na haar openingswoord op het Driekorenfestival van vrijdag 30 oktober in Tripodia, verzocht Kattuks-Volk-ladyspeaker Nel van der Plas het publiek “de tent niet af te breken” omdat “de gemeente dat liever zelf wil doen”. Een duidelijke hint naar het onzalige idee van de gemeente om de stekker uit Tripodia te trekken, terwijl er nog in de verste verte geen alternatief voor het veelgebruikte en -bezochte zalencentrum te bekennen is. Of het Driekorenfestival volgend jaar zijn tiende editie zal beleven valt dan ook nog te bezien, maar dat mocht voorlopig de pret van negende niet drukken; het was één groot feest.

Shantykoor ’t Bollenhart uit Noordwijkerhout zette meteen de (toepasselijke) toon met het lied De Marie Louise zal nooit vergaan. Een vrolijke song met als strekking dat goede dingen niet mogen verdwijnen. Daar was het publiek het mee eens en ook verder zat de stemming er direct goed in. Leuk was ook het lied Wat moet je doen met een dronken zeeman? De Drunken Sailor in het Nederlands waarbij het Early in the morning was omgezet naar Heel vroeg in de morgen. Natuurlijk zong iedereen mee. Na ’t Bollenkoor was het de beurt aan Gezelligheidskoor Kattuks Volk dat in een nieuw, veelkleurig ‘frokje’ op het podium verscheen. Het koor verraste het publiek eerst met een aantal onbekende songs want “Je moet toch elk jaar iets nieuws brengen” vonden ze. Om daarna toch te vervolgen met een paar lekkere klassiekers, waaronder het mooie Bora Bora, over een romantisch eiland in de Stille Oceaan. Na de pauze stal Shantykoor Skuytevaert het hart van de zaal met heerlijke liedjes als Sailing home van Piet Veerman en I am sailing, wat Rod Stuart ooit zong. En tot slot verzamelden de drie koren zich op het podium voor de grande finale met natuurlijk Het kleine café aan de haven en verder Een zeemanshart vergeet niet snel en John Browns daughter. Het publiek kon het allemaal wel waarderen en zong, klapte en danste van harte mee.

De organiserende koren Kattuks Volk en Skuytevaert danken het publiek voor het enthousiasme en richten zich nu alweer op het tienjarig jubileum. Maar waar dat tweede lustrum van het Driekorenfestival in 2016 plaats zal vinden is voorlopig nog wel even de vraag.

(Op de foto dirigenten Maarten Trippenzee van Shantykoor Skuytevaert, Jan de Klerk van Shantykoor ’t Bollenhart en Wim van Kuppeveld van Kattuks Volk. Daarnaast geluidstechnicus Jaap van der Plas en opbouwer Dick Vooys van Skuytevaert)  Klik hier voor meer foto’s