Zeemanskoor trotseert hitte en speelt!

In de meest tropische week tot nu toe van 2022 stonden er voor Zeemanskoor Skuytevaert twee optredens op de rol. Op donderdag 11 augustus zong het koor in ‘eigen huis’ tijdens de Feestweek van de Katwijkse Watersport Vereniging Skuytevaert op het strand. En op zaterdag 13 augustus brachten zangers en muzikanten de Shanty Sing Along in de grote tent van het Noordzee Zomer Festival op het Strandplein.

Het was heet donderdag op het strand. Verkoeling vond men alleen aan de waterkant waar de bonte verzameling parasols een gezellige aanblik bood. Gezellig, maar geen doorkomen aan voor de wagen met materiaal en toeschouwers voor het optreden van het Zeemanskoor. De aanvang werd dan ook verschoven van 16:00 uur naar 19:00 uur, hetgeen gezien de warmte niet eens zo heel vervelend was. Waar in de Feestweken van voor-Corona nog sprake was van een Korenfestival in een grote feesttent, ging het nu eerder om een intiem optreden op het terras van het Klaphuys. Het publiek vond een relaxt plekje voor het terras in het zand met een lekker wijntje of biertje in de hand en wist de muziek prima te waarderen. Er werd zelfs van harte meegezongen.

Gebakken visje
Na verloop van tijd raakten de koorleden natuurlijk uitgedroogd en kregen ze behoefte aan vocht- en zoutsuppletie. Daar was in voorzien, want een eindje verderop stonden Wim Guijt, Kees van Duijvenvoorde en Piet van Duijn al klaar met de gebakken visjes bij het Bakhok. Met een biertje of frisje erbij was iedereen weer snel op krachten voor de tweede helft van het optreden. Ook een warm klusje trouwens, dat visbakken, maar het werd zeer gewaardeerd. Kortom, een geslaagd optreden zo op eigen bodem.

Sing Along
Twee dagen later was het Zeemanskoor alweer te vinden in de grote tent van het Noordzee Zomer Festival voor de Shanty Sing Along die na de passage van de Flower Parade zou beginnen. En weer was het heet. De tribune op de Boulevard voor de toeschouwers van de Parade liep zelfs niet helemaal vol omdat je daar behoorlijk zat te smoren. De vrees was dat er voor de Sing Along daarna weinig mensen zouden overblijven. Maar dat viel mee. Toch nog zo’n 200 bezoekers wandelden te tent binnen om te genieten van de gezellige meezingers die het koor voor hen in petto had. Ook dit was een optreden waar met plezier op teruggekeken kan worden.

Helaas zijn er van de Sing Along geen foto’s. Misschien heeft iemand er een paar gemaakt en is zo vriendelijk er een paar door te sturen naar W.Scho@casema.nl Bij voorbaat hartelijk dank. Wel zijn er foto’s van het optreden op het strand bij Skuytevaert gemaakt door Marie Schonenberg en Judith van Wendel de Joode. U vindt ze in de galerij onder Feestweek 2022.