Zeemanskoor bij NK Palingroken 2019 Kortenhoef

In Kortenhoef vindt elk jaar op de eerste zaterdag van september het NK Palingroken plaats. Daar doen altijd een flink aantal Skuytevaertvissers aan mee en ook het Zeemanskoor K.W.V. Skuytevaert was daar al meerdere keren van de partij voor de muzikale omlijsting. Ook nu weer, na een paar jaar pauze, reisde het koor per bus en met aanhang op zaterdag 7 september af naar het feestterrein van het evenement.

Maar niet alleen naar het feestterrein, want de ware gastvrouw voor de Katwijkse delegatie was en is nog altijd de Kortenhoefse grand old lady Anneke Geels. Zij draagt zowel de Katwijkse palingrokers als de leden van het Zeemanskoor een warm hart toe en ontvangt hen al sinds jaar en dag hartelijk en gul op haar erf aan de Kortenhoefse dijk. Ook de ‘makrelen-verkoop-stand’ van de vissers, waarvan de opbrengst bestemd is voor het carnavalsfeest voor gehandicapten, krijgt bij Anneke een prominente plek op de dijk voor haar erf.

Verzamelen bij Anneke, een bakje koffie, de rookkasten opzetten, de houtsnippers erin en de door de organisatie verstrekte palingen kunnen gerookt worden. Het Zeemanskoor trekt dan naar het feestplein een eindje verderop, waar ze afgewisseld door De Aalzangers uit Harderwijk, het publiek met gezellige muziek zullen entertainen. Na de prijsuitreiking verzamelt iedereen zich weer bij Anneke. De vissers bakken voor iedereen een lekker visje, het Zeemanskoor zingt speciaal voor, én onder leiding van, Anneke en daarna is het nog een heel gezellig uurtje napraten.

Helaas geen gouden, zilveren of bronzen paling voor de Katwijkse palingrokers, maar dat mocht de pret totaal niet drukken. Het was voor iedereen een zeer geslaagde dag.
En dat van dat warme hart van Anneke… dat is geheel wederzijds!

Klik hier voor de foto’s
Klik hier voor een filmverslag van NH Events