Shantykoor Skuytevaert publieksopwarmer bij intocht Sint in Katwijk aan den Rijn

De Sint was er nog niet, maar gehóórd heeft hij het Shantykoor Skuytevaert ongetwijfeld wél toen hij afgelopen zaterdag in zijn stoomboot over de Rijn op weg was naar de Turfmarkt in Katwijk aan den Rijn. Met name het ajai jippie jippie jee, dat tussen de sinterklaasliedjes door het publiek met meezingen en -klappen een beetje moest opwarmen op deze gure dag, werd door een bepaald koorlid zo ‘uit volle borst gezongen’, dat zijn vrouw hem “bij de Wilbert al hoorde” dus dan zal zijn enthousiasme de Sint en zijn Pieten ook zeker niet ontgaan zijn.

Het Shantykoor Skuytevaert zorgde, net als vorig jaar, op verzoek van Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn voor de warming up van het publiek voordat het clownsduo Spekkie & Lappie aantrad om de enige echte Sint en zijn Pieten in het Rijndorp te verwelkomen. En die opwarming was wel nodig ook, want het openingsnummer werd bijna overstemd door een stevige hagelbui. Gelukkig hielp het ook dat er een stand met gratis warme chocolademelk en speculaas was en dat er hete erwtensoep verkocht werd. Maar het werd droog, de zon brak door en toen de mannen van het Shantykoor waren uitgezongen, was het publiek klaar voor de clowns en de intocht onder het zingen van het Spekkie-en-Lappie-sinterklaaslied Ik heb vannacht gedroomd over Sinterklaas en Piet.

Burgemeester Jos Wienen maakte in de Roskam nog even een praatje met de Shantyzangers, voordat hij weer naar buiten ging om de aankomst van Sinterklaas niet te missen en deze van harte welkom te heten. Daarna zette de Sint in verband met de wind zijn werkmijter op, besteeg zijn trouwe paard Americo en vertrok, met een heleboel Katwijkse minipietjes in zijn kielzog, voor een tocht door het dorp. De zon scheen, en de toer was een succes, maar zowel de Sint als zijn Pieten, de kinderen én de ouders waren blij dat het laatste onderdeel van de dag in de lekker warme Roskam plaats vond. Sinterklaas hield in de grote zaal audiëntie voor de kinderen, terwijl de ouders zich naar de gelagkamer begaven, waar een deel van het Shantykoor nog gezellig zat na te zingen aan de stamtafel.