Shantykoor Skuytevaert bij Shantycafé Van der Geest in Nw.hout

Logo van Stichting Shantykorenfestival NoordwijkerhoutHet bij Café van der Geest uit de Zeestraat  in Noordwijkerhout georganiseerde Shantycafé op zondag 11 april was een groot succes. Marie Schonenberg, echtgenote van Skuytevaert shantyzanger Willem Schonenberg, was erbij en zong zelfs mee met het in streepjesshirts gestoken Shantykoor ’t Bollenhart. Hieronder een verslagje van haar hand:

 Optreden tijdens Shantycafé Van der Geest op zondag 11-04-2010
Op zondag 11 april trok ons ‘Shantykoor der gemengde gelovigen’ naar de ‘Katholieken der Bollenstreek’. Dat muziek kan verbroederen was daar te horen en te zien. Het was één groot feest bij Café van der Geest in Noordwijkerhout waar die middag het Shantycafé plaatsvond.

Bij binnenkomst werd iedereen verwelkomd met een goed verzorgd kopje koffie of thee. Om 13.00 uur werd het festival geopend en direct daarna zette Shantykoor ’t Bollenhart zijn liederen in, gevolgd door het Warmonds Schippertjeskoor. De oud-mariniers De Torren uit Lisse mochten als derde aan de bak en het Shantykoor Skuytevaert was de hekkensluiter van de eerste ronde, met als gevolg dat een aantal nummers die zij op de rol hadden staan, al door een van de andere koren gezongen waren. Kennelijk werden niet alle van tevoren gemaakte afspraken nagekomen. Maar de creativiteit van dirigent Jan Volbeda redde de zaak. Geholpen door een paar andere muziekkenners wisten de Skuytevaertzangers toch een paar andere originele en swingende meezingers ten gehore te brengen. Het publiek in de inmiddels aardig volgelopen zaal deinde lekker mee. De alcoholische versnaperingen gaven een extra vrolijk tintje aan het geheel. Tot slot zongen alle koren tezamen de finaleliederen:

Hoor je het ruisen der golven
West Zuid West van Ameland
Het kleine café aan de haven
en
Het Noordwijkerhouts Volkslied

Met een drankje en een snackje werd er nog even gezellig nagekaart en gezongen,om daarna voldaan huiswaarts te keren. Iedereen, en in het bijzonder organisator Stichting Shanty(koren)festival Noordwijkerhout, willen wij namens het Skuytevaert Shantykoor hartelijk bedanken voor hun inzet voor deze schitterende middag.   Klik hier voor de foto’s, gemaakt door Coby van Duyn