Shantyfestival Skuytevaert in Feestweek anders dan anders

Elk jaar organiseert het Shantykoor Skuytevaert tijdens de Feestweek van de Katwijkse Watersportvereniging Skuytevaert een Shantyfestival. Zo ook op vrijdag 2 augustus, maar omdat het koor dit jaar 10 jaar bestaat, kende het programma naast het shantyrepertoire nog wat extra feestelijke onderdelen.

Als eerste optreden stonden De 4Tuoze Matroze op de rol. Een vrolijk gezelschap bestaande uit vier mannen op bas, gitaar, bongo’s en accordeon, die met hun humoristische liedjes het publiek alvast lekker in de stemming zouden brengen. Ze arriveerden keurig op tijd, maar toen bleek er toch even een kink in de kabel te zitten. Bijna letterlijk want de opgestelde techniek bleek niet helemaal aan te sluiten bij hun muzikale behoeften. Daar wist Shantytechneut Jaap van der Plas echter wel raad op. Met een kwartiertje lagen alle kabels weer op hun plek en gooiden de ‘Matroze’ de trossen los.

Natuurlijk was ook Kattuks Volk weer van de partij, het eerste Shantykoor dat in Katwijk werd opgericht. Met echte zeemansliedjes, waarmee het altijd goed meezingen is. Voor het derde onderdeel betrad het Shantykoor Skuytevaert zelf het podium, in een nieuw ‘frokje’ en niet alléén! De Skuytevaerders in het publiek zagen het meteen natuurlijk: dat Skuytevaerts eigen zanger/muzikant Jan van der Spek plaats nam achter de microfoon en “die kan er wat van!”. Alweer een mooi extraatje. Het publiek was al aardig op dreef na de voorgaande optredens, maar met de krachtige zang van Jan en zijn ‘achtergrondkoortje’ was het helemaal genieten. Zeker toen ook Kattuks Volk zich er nog bij voegde voor de finale. Tussen de optredens door was er voor iedere zanger en muzikant een lekker gebakken visje van de Skuytevaertvissers, met als chefkok deze avond Piet van Duijn.gebakken visje

Als toegift betraden De 4Tuoze Matroze nog eens het podium en zorgden met lekkere dansmuziek voor een supergezellige afsluiting van de avond. Het is dat de vergunning gebood dat de muziek uit moest, want anders was er nog wel even doorgedanst; wat ook best had gemogen op zo’n 10e verjaardag.


Klik hier voor de foto’s