Skuytevaert Shantyfestival is vooral Gezelligheidsfestival

Warmonder Schippertjeskoor eet visjeTijdens de jaarlijkse Feestweek op het strand bij de Katwijkse Watersport- vereniging Skuytevaert staat de vrijdagavond steevast in het teken van het shantylied. Hoewel… het begrip ‘shantylied’ moet daarbij wat ruim worden opgevat, want met twéé gezelligheidskoren en één shantykoor had het Shantyfestival met het zelfde gemak Gezelligheidsfestival kunnen heten.

De avond werd natuurlijk wel geopend door een shantykoor. Het Warmonds Schippertjeskoor stelde zich muzikaal voor en bediende de ware shantyliefhebbers daarna met een serie mooie songs. Echter niet al te serieus want dirigente en zangers staken ook goedmoedig de gek met elkaar. Na dit optreden was er voor de Warmonders een vers gebakken visje en nam Gezelligheidskoor Recht door Zee uit Rijnsburg zijn plek op het podium in. Ook Recht door Zee opende met een ‘voorstellied’ en vervolgde het optreden met vrolijke nummers. Het derde koor van de avond was Skuytevaerts eigen Shantykoor Skuytevaert, dat in de toekomst waarschijnlijk Gezelligheidskoor Skuytevaert gaat heten. Dit koor staat altijd garant voor een beete reuring in de zaal, al dankt het zijn succes natuurlijk niet in de laatste plaats aan de ‘opwarming’ van het publiek door de koren die aan hun optreden vooraf gingen.

Het publiek kon het allemaal prima waarderen. Er werd van harte meegezongen en een aantal gasten waagde zich zelfs aan een dansje. Al met al een zeer geslaagd ‘Gezelligheidsfestival’.