Koninginnedag in Katwijk aan Zee 2012

Koninginnedag 2012Zomaar een prachtige maandag tussen de druilerige zondag en dinsdag in; en laat dat nu net Koninginnedag zijn! De koninklijke familie baadde zich in de ontvangsten in Rhenen en Veenendaal, maar in de rest van het land hadden de Oranjeverenigingen ook niet stilgezeten. Katwijk aan Zee bijvoorbeeld stond bol van de activiteiten, met als vast onderdeel het Open Katwijks Kampioenschap Makreelroken op de Boulevard.

De prijs voor de best gerookte makreel ging naar Noordwijk. Maar de vissers van de KWV Skuytevaert verkochten hun eerder zelfgerookte makrelen ook best, met een mooie opbrengst voor het goede doel: Het jaarlijkse Carnavalsfeest voor gehandicapten in Tripodia.

De zangers van de KWV Skuytevaert, verenigd in het Shantykoor Skuytevaert, zorgden zoals altijd voor de gezellige muzikale omlijsting rondom de prijsuitreiking van het makreelroken. Aan belangstelling geen gebrek en natuurlijk werd er volop meegezongen met liedjes als West Zuid West van Ameland, waar de zolder zo hoog is en de vloer zo laag, of Het Kleine Café aan de Haven waar je als hartigheidje alleen een hardgekookt ei kunt krijgen. Op de Boulevard geen probleem, want daar aten de mensen natuurlijk een lekker makreeltje. Het was een mooie Koninginnedag. Klik hier voor filmbeelden van Wim Zwitser  –  klik hier voor foto’s van Marie Schonenberg