Koninginnedag 2008

Skuytevaert Shantykoorlid Wim Guyt 3e bij Open Katwijks Kampioenschap Makreel Roken 

Op Koninginnedag is in Katwijk het Open Katwijks Kampioenschap Makreel Roken op de Boulevard inmiddels een begrip en het optreden van het Skuytevaert Shantykoor daarbij een vastigheidje. Dus ook bij dit 9e makreelrookkampioenschap stonden de Skuytevaertzangers weer netjes tussen de rookkasten opgesteld en lieten zij het publiek lekker meezingen. Mooi plaatje ook: zo’n 35 ‘zeebonken’ tegen de achtergrond van zee en duinen en omringd door makreel rokende vissers. Een kleine Maritieme Markt op zich, al was die in de Zwaaikom natuurlijk wel een tikkie uitgebreider. 

Bij het opstellen van de geluidsapparatuur was er geen vuiltje aan de lucht, of het moesten de aangename rookluchten van de garende makrelen zijn, dus niets stond een mooi optreden van het Skuytevaert Shantykoor in de weg op deze zonnige Koninginnedag 2008. Beetje frisse wind misschien, maar daar waren de zangers op gekleed met hun rode bodywarmers over de blauwe truien, wat bovendien zorgde voor een kleurig plaatje. Het toegestroomde publiek stond lekker mee te zingen toen het toch begon te betrekken en de kragen op moesten. De wind trok aan en toen die de verkooptent van Carnavalsvereniging de Rijnhoornvlegels de lucht in dreigde te blazen, was het wel duidelijk dat ‘we het niet droog zouden houden’. Nog twee nummers stonden er op de rol, maar die moesten de mensen maar thuis gaan zingen want tegen bakken hemelwater is de apparatuur niet bestand; die moest in allerijl gered worden. Jammer, want het ging echt super!

Bij de prijsuitreiking voor het makreelroken bleek dat Skuytevaertzanger en – roker Wim Guyt door de reddingsactie van de visverkooptent van de Rijnhoornvlegels wellicht net een hoger plaatsje op het erepodium was misgelopen. Met heen en weer rennen tussen de tent, het koor en zijn rookkast was de aandacht wellicht een beetje teveel verdeeld geraakt. Maar als je ondanks dat nog 3e wordt, heb je toch wel een mooie prestatie neergezet. En er werd met de visverkoop een mooi bedrag behaald om volgend jaar weer een Carnavalsavond voor mensen met een verstandelijke handicap te kunnen verzorgen in Tripodia!

Een mooi programmaonderdeel van Koninginnedag waarbij een flink aantal Skuytevaerders met veel plezier en inzet betrokken waren.