GEZELLIG OPTREDEN in TRIPODIA bij CARNAVAL voor GEHANDICAPTEN

Uitgebreid met een gastdirigent die gastdirigent Engel assisteerde, en met trommelaar Maikel die ‘de band’ aanvulde, gaf het Skuytevaert Shantykoor op vrijdag 8 februari 2008 weer een leuk optreden in Tripodia tijdens het door Carnavalsvereniging De Rhijnhoornvlegels georganiseerde Carnaval voor gehandicapten. 

Zoals elke jaar bezorgden de Rhijnhoornvlegels, in samenwerking met Tripodia, ook dit jaar de gehandicapten van Katwijk weer een mooi carnavalsfeest. En samen met zangeres Jessica, zanger Danny Plezier, muzikanten De Vrijbuiters en natuurlijk de Raad van Elf, zorgde het Skuytevaert Shantykoor voor de muzikale omlijsting. Die Raad van Elf had het druk, want een flink aantal raadsleden maakt ook deel uit van het Shantykoor dus dat betekende heen en weer rennen en verkleedpartijen.

 

Een verkleedpartij is Carnaval natuurlijk sowieso en dat was aan de mensen in de zaal dan ook wel te zien. Jong en oud, goed of slecht ter been, gehandicapt of niet… iedereen zag er even feestelijk uit, hoewel het grote aantal doodskopspoken het ook wel even op een griezelparty deden lijken. De koorleden zelf hadden zich ook, zij het op zeer bescheiden wijze, wat anders uitgedost dan te doen gebruikelijk.

 

Bij afwezigheid van Skuytevaerts vaste dirigent Kees Hoek, nam Engel Guyt, die een reisje thuis was, de honneurs waar en dat deed hij met verve. Zijn assistent uit het publiek kon er overigens ook wat van en op een gegeven moment dirigeerde de assistent het koor en bespeelde Engel op hetzelfde moment het publiek. Ook de muziek had versterking gekregen vanuit het publiek in de persoon van trommelaar Maikel. Het klonk goed, dus misschien moet er eens naar een vaste trommelaar gezocht worden.

 

En nu, op naar Koninginnedag om op 30 april op de Boulevard weer een mooi optreden neer te zetten! In voltallige bezetting?!