Filmopname WWF op Open Oefenavond

De laatste oefenavond van 2019 speelde zich op woensdagavond 18 december af in een super gezellige kerstsfeer. Een versierde boom in de Skuytevaertsociëteit, lampjes overal, kerstkoekjes bij de koffie, publiek dat er zin in had en voor de gelegenheid zelfs kerstliedjes op het repertoire. Dat wil zeggen, het koor oefende kerstliedjes om deze te zingen bij de heropening, op vrijdag 20 december, van het Marktplein in Katwijk aan de Piet Heinlaan.

Maar er was meer, want Zeemanskoor K.W.V. Skuytevaert staat ook op het programma tijdens het Warm Winter Fest op vrijdag 17 januari 2020. Het koor verzorgt dan tussen 19:30 – 23:00 uur vier optredens in de vers gerenoveerde Redschuur; waar de Bomschuit voor de winter ligt opgeslagen. Ter promotie van dit Warm Winter Fest was er op de oefenavond zelfs een filmteam van WWF-organisator Kattekse CultUren aanwezig om opnames te maken van het Zeemanskoor in actie. Meer over dit WWF-evenement vindt u op kattekseculturen.nl.

De oefenavond zelf was een feestje. De goede samenwerking tussen gezelligheidskoor De Katwijkse Roergangers en het Zeemanskoor is inmiddels een gegeven. Voor de pauze was het dan ook dirigent Ab Reinders van de Roergangers die op de bok stond en na de pauze dirigent Maarten Trippenzee van het Zeemanskoor. De belangstellende aanhang zong waar mogelijk gezellig mee en natuurlijk was het na het zingen nog genoeglijk napraten met een wijntje, biertje en een toostje zalm.

Tijdens dit napraten nam de secretaris van de Roergangers, Look van Wendel, het woord waarbij hij zich richtte tot voorzitter/secretaris van het Zeemanskoor Willem Schonenberg. Look vond dat het wel gewaardeerd mag worden dat Willem, door zijn grote deskundigheid en gedrevenheid, beide koren goed ‘aan de gang’ weet te houden. Om die waardering kracht bij te zetten waren er twee cadeaus voor Willem: een houten ballpoint en een houten voorzittershamer. En dan niet zomaar een pen en een hamer! Het ging hier om ware kunstwerken, want eigenhandig vervaardigd door kunstenares Judith van Wendel-de Joode en houtkunstenaar Look van Wendel himself. Natuurlijk werd dit gebaar door Willem zeer gewaardeerd, waarbij hij benadrukte dat deze cadeaus het hele koor en de muzikanten toekomen. Kortom… een mooie avond waarop tot slot nog een pracht van een groepsfoto gemaakt werd.

Voor foto’s klik hier